Cum sa alegi televizorul perfect? Vezi ce aspecte trebuie sa urmaresti

0
1846

Traim in era tehnologiei, e un lucru cat se poate de clar si evident. Mereu apar noi dispozitive, gadget-uri, astfel incat suntem inconjurati de produse care mai de care mai performante, mai aspectuoase si mai utile.

Daca esti in cautarea unui televizor atunci toata aceasta varietate de modele te poate purta intr-o stare de confuzie, astfel incat sa-ti fie chiar dificil sa faci cea mai buna alegere.

Adevarul este ca piata evolueaza foarte mult si atunci cand faci o astfel de investitie iti doresti sa fie una foarte rentabila, de a caror avantaje sa te bucuri cat mai mult timp, fara a fi depasit de tehnologie in scurt timp.

Prin urmare, vom prezenta in continuare cateva aspecte de care sa tii cont cand faci shopping si care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie.

De altfel, iti recomand sa te indrepti catre cumparaturile online fiindca vei putea sa analizezi mai atent produsele, sa faci comparatii ale preturilor si totul este mult mai simplu.

Sunt foarte multe magazine online ce exceleaza la capitolul calitate si relatii cu clientii, unul dintre acestea fiind chiar demax.ro, pe care-l si recomand cu cea mai mare incredere. Vei descoperi acolo o gama variata de televizoare, dar si multe alte electrocasnice, dar sa revenim la subiectul nostru.

Diagonala televizorului

Cel mai important aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere este cel referitor la dimensiunea televizorului pe care-l alegi. Asigura-te ca acesta nu este unul prea mare sau prea mic, ci perfect pentru distanta la care te vei afla fata de el.

Indiferent de bugetul pe care-l ai la dispozitie incearca sa tratezi acest detaliu cu maximum de prioritate, mai ales ca daca nu vei face alegerea potrivita vei simti un puternic disconfort si chiar nu te vei mai bucura de achizitia facuta.

Trebuie sa stii ca pentru fiecare diagonala exista si o distanta optima de la care se poate urmari in cele mai bune conditii la televizor. Ca de exemplu, un televizor la care sa te afli la o distanta minima de 1 m si maxima de 3 m ar trebuie sa aiba cam 66 cm in diagonala. Pe de alta parte, daca te vei afla la o distanta minima de 2,5 m si una maxima de 7 m, atunci orienteaza-te catre un televizor cu diagonala de 152 cm.

Verifica conectivitatea

Sa cumperi un televizor este o investitie destul de importanta, iar in acest sens asigura-te ca il vei putea folosi la orice iti doresti. Cum asa? Pai un televizor il vei putea folosi pentru a transpune imaginile de pe laptop, poate de pe o consola de jocuri sau multe alte aplicatii asemanatoare.

Astfel, trebuie sa verifici conectivitatea pe care o prezinta, intrarile si iesirile (USB, HDMI, etc.) pe care le are, precum si alte aspecte ce tin de forma, greutate sau dimensiune. Sa spunem ca vrei sa asezi televizorul pe ceva mai inalt sau poate chiar sa-l prinzi de perete, atunci cu siguranta acesta trebuie sa fie subtire si usor, nu? Ultimul lucru pe care ti-l doresti e sa fie prea greu, sa fie asezat cu dificultate sau sa cada.

Rezolutia

Bun, am vazut cam cat de mare trebuie sa fie un televizor, cat de greu sa fie, ce ar trebuie sa contina, insa cel mai important detaliu si care va face diferenta cu adevarat este legat de rezolutia si calitatea imaginilor.

In acest sens e de preferat sa te indrepti deja catre televizoarele cu rezolutie 4K, acestea fiind din ce in ce mai accesibile si le vor inlocui complet in urmatorii ani chiar si pe cele cu rezolutie Full HD.

De asemenea, fii sigur ca brand-ul pe care-l alegi e unul recunoscut pentru televizoare. Nu stii ce sa alegi? Cumpara un televizor LG, Samsung, Sony sau Panasonic. Lista e ceva mai lunga, insa poti gasi mai multe chiar pe site-ul demax.ro.

Pe scurt, pune pret pe calitate, pe nevoile tale si asigura-te ca are toate dotarile necesare pentru a te folosi pe deplin de acesta. Alege intelept!