Cum pot fi ascutite cutitele?

0
1012

De foarte multe ori ni se intampla tuturor sa dorim sa taiem o bucata de carne, sau sa ne dorim sa taiem anumite fructe sau legume, iar cutitul sa ne joace geste. In aceste conditii, cu siguranta cutitele nu mai taie foarte bine, si este necesara ascutirea lor.

Mai jos am detaliat mai multe tipuri de dispozitive de ascutire si argumentele pro ale acestora. Pentru cei care cauta o modalitate de a ascuti cutite, speram ca acest articol va va oferi un pic de indrumare cu privire la ce fel de solutie puteti alege.

CERAMICA SI DIAMANTE

Tocurile de ascutire sunt doua tije amplasate intr-o baza la un unghi specific, 30 de grade pentru cele pe care le folosesc. Tijele pot fi rotunde, patrate sau triunghiulare – atata timp cat cutitul are o suprafata neteda pentru alunecare. Multe dintre aceste tije sunt fabricate din ceramica din alumina.

Ascutirea cutitelor cu ajutorul tijelor este modul meu preferat de a ascutit cutitele, pentru ca tijele sunt usor de folosit si usor de invatat, au preturi atractive.

BENZI DE PIATRA

Atunci cand cineva se refera la o piatra de ascutit, se refera de obicei la un bloc plat de material dens, cu lungimea intre 2 si 14 centimetri, utilizat in ascutirea si modelarea sculelor metalice, cum ar fi cutitele.

Aceste pietre pot fi facute dintr-o multitudine de materiale: piatra naturala, piatra facuta omului, diamante incorporate pe un bloc, ceramica de alumina si multe alte materiale. Una dintre cele mai bune modalitati de a ascuti mai multe unelte, cu siguranta este reprezentata de folosirea acestor benzi.

V-ASCUTITORI

De asemenea, cunoscut sub numele de un dispozitiv de tragere prin ascutire, un ascutitor V scoate doua bucati de carbura tungsten intarita si le plaseaza intr-o forma V. Pentru a utiliza, trageti cutitul prin V. Asigurati-va ca mergeti intr-un ritm constant si puneti o presiune uniforma asupra lamei in timpul intregii miscari.

Nu puneti prea multa presiune sau lama va sari si va crea o muchie zimtata. Uneori veti gasi un trageti prin ascutitor  din spate a unui deschizator de conserve sau o parte dintr-un set de cutit de bucatarie.

Masina de ascutit 96W TROY

Solutiile mentionate mai sus pot fi utile pentru ascutirea cutitelor, insa cu siguranta o Masina de ascutit 96W TROY va poate fi de mare ajutor pentru a va ascuti toate cutitele.

Ba chiar mai mult, cu ajutorul unei asemenea unelte, mai puteti ascuti si diferite alte instrumente precum foarfece, foarfeciile speciale pentru vita de vie, coase, lame de tuns gazon, topoare, securi, surubelnite, cutit chit, cutite de rindeluit, dalti etc).

Masina este dotata cu dispozitiv de precizie pentru ascutit burghie cu diametrul intre 3-10 mm. Datorita acestui dispozitiv de ascutit burghie masina de gaurit nu se mai forteaza si prelungeste durata de viata a piselor de schimb. Piatra-diamant speciala de ascutit cu varf de slefuire (48 mm).

Viteza de rotatie de 1350 min-1, asigura ascutirea prin indepartarea materialului impedicand recoacerea pieselor. Motorul robust 96W este silentios si cu durata de viata de lunga.