Cum iti poti mentine Mazda CX-3 in cea mai buna forma

0
923

Compania Mazda Motor a aparut in anul 1920 iar in anul 1960 a produs primul autoturism cu doua usi, Mazda R360 Coupe.

In anul 1991 Mazda castiga cursa de 24 de la Le-Mane. Inca de la aparitie, compania se distinge de ceilalti concurenti prin calitatea si atentia la detalii dovedita. In prezent, se pot gasi peste tot piese auto pentru Mazda CX-3, dar si pentru alte modele de Mazda.

Va fi greu sa gasesti un SUV mic cu aspect mai bun decat cel oferi de Mazda CX-3. Producatorul japonez a proiectat o masina care combina eleganta cu puterea, iar in 2018 acest SUV a primit o noua actualizare foarte importanta pentru a ramane modern.

Pentru inceput Mazda a modificat suspensia de pe CX-3 pentru a imita manevrabilitatea si confortul fratelui sau mai mare, CX5. In plus pentru ca pasionatii de tehnologie sa fie in continuare fericiti, au fost adaugate si functii actualizate cum ar fi Apple CarPlay si Android Auto.

Gama continua sa ofere cumparatorilor mai multe optiuni, deoarece sunt disponibile doua motoare pe benzina de 2.0 litri si un diesel cu 1.8 litri.

O cutie de viteze manuala sau automata este disponibila pentru a dovedi faptul ca CX-3 nu este doar un simplu SUV ci este unul dintre putinele care pot fi comandate cu tractiune pe patru roti, din categoria de suvuri mici.

Chiar daca acest model de Mazda este mai ieftin decat rivalii sai, este foarte bine legat si compus si creaza o senzatie mai buna de stabilitate. In plus, elimina o parte din rosturile de expansiune si din muchiile ascutite astfel incat masina sa fie mai aerodinamica.

Modelele sunt livrate cu suspensii puternice pentru a face fata tuturor denivelarilor si pentru a rula perfect pe teren accidentat.

In ceea ce priveste manevrarea, directia necesita putin efort pe teren accidentat insa acest lucru nu se va simti decat la parcari stranse. Pe drumurile deschise, modul in care este proiectata masina face ca suspensia sa ramana usor ferma pntru a da un feeling usor sportiv.

La viteze mari insa directia pare la fel de stransa. Volanul pare sa ramana fixat in viraje si revine greu la centru, insa masina nu are probleme cu greutatea pe margini si nu se simte instabila asa cum se intampla in cazul mai multor masini similare. Deci, pentru un SUV mic si distractiv, CX-3 este cea mai buna solutie raportand calitatea la pret.

Pentru ca aceasta masina sa se mentina in forma cat mai mult timp este foarte important sa fie intretinuta corespunzator si sa se respecte perioadele de revizii intocmai. De asemenea, una dintre cele mai importante recomandari este pentru schimbarea la timp a pieselor.

Atunci cand piesele sunt inlocuite la timp cu altele de cea mai buna calitate, masina va rezista mai mult timp si va putea fi folosita multi ani in conditii perfecte de siguranta.

Schimbarea pieselor atunci cand trebuie ofera siguranta pentru persoanele din masina, dar si pentru ceilalti participanti la trafic, ceea ce este foarte important.