Cum imi protejez telefonul?

0
1592

Desi producatorii incearca sa foloseasca materiale cat mai rezistente in procesul de productie al telefoanelor, in cazul unui soc puternic acestea vor fi cel mai probabil afectate. Astfel, pentru a va proteja telefonul este recomandat sa luati o serie de masuri de precautie precum:

Aplicarea unei folii de protectie – exista numeroase folii de protectie disponibile pe piata pentru majoritatea modelelor de telefon existente. Acestea se pot cumpara atat online cat si din magazinele sau de la stand-urile specializate. In cazul in care nu aveti experienta in aplicarea acestui tip de folie, este de preferat sa il cumparati de la un stand specializat, pentru a beneficia de aplicarea gratuita a acestuia.

Chiar daca reprezinta o cheltuiala in plus, o astfel de folie joaca un rol important in protectia unui display iphone 5c de pilda, ce va poate scuti de inlocuirea acestuia in cazul unui soc puternic.

Schimbarea periodica a foliei de protectie – desi asigura o protectie buna telefonului foliile se pot deteriora in timp prin zgarierea repetata. De aceea se recomanda inlocuirea acestora in momentul in care aceasta deteriorare este puternic vizibila, tot ca masura de protectie constanta a telefonului.

Folosirea unei huse de protectie – la fel ca in cazul foliilor, exista numeroase modele si culori de huse, astfel incat puteti alege acel tip de husa ce vi se potriveste, pentru o protectie mai buna a telefonului. Puteti opta pentru huse atat din silicon, cat si din plastic, unele fiind chiar personalizabile. In afara factorului estetic, aceste huse ofera si o protectie suplimentara telefonului dumneavoastra atenuand socul in cazul in care il scapati pe jos sau loviti.

In cazul in care preferati ca design-ul si culoarea telefonului sa fie vizibile puteti opta pentru o husa transparenta din silicon ce protejeaza telefonul insa nu ii schimba aspectul in niciun fel. De asemenea daca doriti ca logo-ul de pe spatele telefonului sa fie vizibil, acesta nu este un motiv pentru a renunta la protectia oferita de huse. Exista numeroase huse pe piata ce mentin logo-ul “la vedere”.

Protejarea telefonului prin manipularea corespunzatoare a acestuia – nu este recomandat sa luati telefonul cu dumneavoastra la sala de fitness, unde puteti scapa cu usurinta greutati pe el sau la dus, unde de asemenea exista un risc mare de accidentare. Riscuri mari exista si in cazul in care nu sunteti atenti in transportul in comun, mai ales la orele de varf cand mijloacele de transport sunt aglomerate iar calatorii sunt neatenti.

Restrictionarea accesului copiilor la dispozitiv – in cazul in care aveti copii sau lucrati in medii in care acestia sunt prezenti, este recomandat sa restrictionati accesul acestora la telefon deoarece il pot scapa din neatentie sau ii pot cauza daune in nenumarate feluri prin manipularea necorespunzatoare.

Repararea defectelor minore – chiar si cele mai mici zgarieturi, crapaturi sau defecte se pot agrava daca nu sunt reparate la timp, astfel ca amanarea repararii acestora poate cauza daune majore odata cu trecerea timpului. De aceea este recomandata trimiterea in service a telefonului ori de cate ori este nevoie.