Cum functioneaza gazduirea web

0
1030

Gazduirea web se intampla atunci cand fisierele care alcatuiesc un site web sunt incarcate de pe un computer local pe un server web. Resursele serverului (RAM, spatiu pe hard disk si latime de banda) sunt alocate site-urilor web care o utilizeaza.

Divizarea resurselor server variaza in functie de tipul de plan de gazduire ales. Pentru a alege planul de gazduire adecvat de la Gazduire Enterprise, trebuie mai intai sa faceti diferenta intre planurile disponibile.

Acest lucru nu trebuie sa fie complicat. Pentru cititorii non-tehnici, sa folosim o analogie simpla: Alegerea gazduirii web este similara cu cautarea spatiului de birou:

Cum decideti ce tip de spatiu de birou este potrivit pentru nevoile dvs.? Este o statie de lucru intr-un spatiu deschis de colaborare suficient, sau cel mai bun lucru; un birou in cadrul unui centru de afaceri.

Aveti intentii de a va extinde rapid sau de a astepta ca multi oameni sa vina si sa mearga? V-ati gandi sa inchiriati o cladire intreaga sau sa va construiti propriul spatiu?

In afara de stilul de birou pe care il folositi, exista si alte consideratii. Cat de usoare sunt camerele de acces, ce functii ofera (extra, cum ar fi o tabla alba, internet de mare viteza si alte facilitati) si unde se afla si costul total.

Aceste considerente va vor determina nevoile si va vor ajuta sa decideti ce tip de birou este potrivit pentru dvs. Sa comparam acest proces de selectie cu decizia care se potriveste web hosting-ului.

Gazdele comune sunt similare cu inchirierea unei statii de lucru intr-un birou ocupat, zgomotos, in plan deschis sau spatiu de lucru. Aveti toate facilitatile moderne: un birou, conexiune la internet, insa trebuie sa stiti ca in acest caz este necesar sa impartasiti spatiul cu alti colaboratori, inclusiv bucataria, imprimanta si toaleta.

Nu puteti face nici un fel de amenajare in spatiul respectiv, cum ar fi instalarea de tabla alba, etc. Aceasta este o optiune populara pentru lansarea de site-uri mici si nu este adecvata pentru proiecte comerciale la scara larga.

Un server privat virtual (VPS) este un pas in plus, si este un pachet mai generos in comparatie cu gazda partajata. Intreprinderile mijlocii vor beneficia de inchirierea unui birou in cadrul unui parc de afaceri.

Cu un VPS, utilizatorii sunt izolati unii de ceilalti. Aveti vecini, dar sunteti mai putin dependent de ei si puteti efectua orice personalizare (personalizari) asa cum va place si aveti posibilitatea sa va organizati statia de lucru pe cont propriu.

O cladire de birouri intreaga este comparabila cu gazduirea pe un server dedicat. Fara doar si poate, aceasta este o optiune mai scumpa si cea mai buna pentru site-urile web care pretuiesc fiabilitatea si performanta ridicata.

Din moment ce controlati intregul spatiu, aveti mai mult de spus despre configuratii si spatiu, dar nu merita sa faceti investitii daca nu veti folosi spatiul inclus.

In plus, in momentul in care optati pentru un server dedicat, este necesar sa aveti si cel putin cunostinte minime de programare pentru a va putea administra serverul.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre felul in care functioneaza gazduirea web, si despre posibilitatile pe care le aveti la dispozitie pentru a alege web hostingul.