Cum alegi o companie de gazduire web pentru blogul tau?

0
1728

Urmatorul pas pe care il ai de efectuat dupa ce ai ales numele blogului tau, este acela de a cumpara un domeniu, iar mai apoi trebuie sa gasesti o companie care iti poate oferi servicii de gazduire web.

Pe scurt, gazduirea web inseamna faptul ca cineva iti pastreaza toate fisierele din care este compus blogul, pe serverul sau. Aceste fisiere pot sa fie articole scrise, imagini, clipuri video, pdf-uri, etc.

Ei bine, pentru a-ti fi gazduit blogul, ai nevoie de cele mai bune servicii de gazduire web de la Gazduire Enterprise, iar pentru asta va trebui sa colaborezi cu o companie renumita de pe piata, care iti poate pune la dispozitie cele mai bune servicii din punct de vedere calitativ.

Pentru a alege sa beneficiezi de gazduire web de la o anumita companie, indiferent ca iti doresti gazduire shared, sau gazduire dedicate, ar trebui ca mai intai de toate sa te interesezi referitor la clientii care mai au gazduire de la compania respectiva.

Ideal ar fi sa cauti bloggeri care au trafic mare, sis a ii intrebi sip e ei unde isi gazduiesc site-ul, sau ai putea sa le ceri sa iti recomande o firma de hosting.

Mai mult decat atat, ar trebui sa stii cum se comporta cu clientii acele firme care ofera servicii de gazduire web. Trebuie sa stii daca poti sa beneficiezi de suport tehnic in caz de nevoie 24 de ore din 24, sau daca raspunsurile pentru solicitarile tale le vei primi mai tarziu.

Cu siguranta acest aspect este foarte important, si trebuie sa te asiguri si de faptul ca primesti suport chiar si sambata sau duminica, si in perioada sarbatorilor, pentru ca nu iti prea convine ca daca site-ul tau nu este functional de samnata seara, sa astepti pana lunea.

Este iarasi foarte important sa te informezi referitor la componenta pachetului de hosting achizitionat, iar aici exista de cele mai multe ori tot felul de specificatii referitoare la traficul lunar inclus. Deasemenea, tot aici trebuie sa existe si informatii referitoare la spatiul disponibil de pe disc, la numarul de domenii gazduite in contul tau.

Trebuie iarasi ca inainte sa alegi sa colaborezi cu o astfel de companie, sa te informezi daca in trecut au existat incidente negative intre firma respectiva si clienti. Pentru asta, ai putea accesa tot felul de forumuri de profil pentru a afla parerile fostilor clienti despre firmele respective.

Mai este important de precizat faptul ca acele companii care ofera servicii de gazduire web, inteleg faptul ca oamenii nu sunt experti in it si in mediul online, asa ca vin cu suport si cu informatii pentru ca toata lumea sa inteleaga totul despre serviciile de gazduire web oferite.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru ca blogul tau sa poata fi vizibil in mediul online, in primul rand trebuie sa alegi un nume de domeniu, apoi un serviciu de gazduire web de la o companie de top de pe piata, insa pentru asta, va trebui sa tii cont de sfaturile prezentate anterior in articol.