Costume de baie – modele hot in 2016

0
2179

O vorba romaneasca spune ca “iarna trebuie construit carul, iar vara sania”, iar acest principiu se aplica in absolut toate domeniile cu care o persoana intra in contact, inclusiv in domeniul vestimentar. Drept urmare, nu este deloc devreme sa se inceapa investirea intr-un articol vestimentar care se poarta in special vara: costumul de baie.
Printre avantajele pe care le aduce achizitionarea unui astfel de costum, se numara si ofertele de pret destul de avantajoase care sunt in aceasta perioada, dar si faptul ca nu exista deloc presiune. Costumul de baie poate fi ales cu grija, acordandu-se atentie tuturor detaliilor. In plus, el poate fi purtat si mai devreme de inceperea sezonului estival. Exista o multime de piscine acoperite care merita incercate intr-o zi destinata relaxarii si niciodata nu se stie cand se iveste oportunitatea unei vacante intr-o tara exotica, unde este cald si placut.

Ce modele de costume de baie se poarta anul acesta

Mai intai de toate, trebuie retinut faptul ca, dincolo de tendintele recomandate de marii designeri, important este ca un costum de baie sa se potriveasca perfect celei care il poarta. Rolul acestei piese vestimentare este de a pune in evidenta formele apetisante si nu de a sublinia defectele pe care orice femeie le are.

Multe femei se intreaba daca ar trebui sa aleaga costume de baie cu talie inalta dintr-o singura piesa sau pe cele din doua, insa anul 2016 este destul de generos din acest punct de vedere. Atat costumele de baie dintr-o bucata, cat si cele din doua piese sunt considerate alegeri intelepte, atata timp cat avantajeaza corpul celei care le poarta. Exista insa si mentiunea ca, anul acesta, spre deosebire de 2015, se vor purta slipurile de dimensiuni mai mici (ceva mai decoltate). Se vor pastra si cele cu talie ceva mai inalta, dar nu vor mai fi la fel de cautate. Acest lucru poate conferi un dezavantaj fetelor care au probleme cu zona coapselor.

Iar in ceea ce priveste modele, se poate spune ca anul 2016 este o adevarata explozie de culori. Pe langa roz coart si albastru serenity, culorile vedeta ale acestui an, sunt foarte la moda si nuante precum verde mentol, verde army, indigo si burgundy. Toate aceste culori sunt combinate intr-o maniera feminina, cocheta si boema.
In topul preferintelor se vor situata, insa, costumele de baie care opteaza pentru doua culori care sa se armonizeze perfect. De exemplu, o cupa a sutienului de la costumul de baie este de culoare roz, alta de culoare neagra. Combinatia cu negru este una sigura, care nu da niciodata gres.

In 2016, se poarta foarte mult dungile, insa pentru a avantaja orice silueta sunt recomandate cele verticale. Astfel, costumele cu dungi subtiri, verticale, dintr-o singura piesa sau din doua, sunt ideale pentru a conferi alungire siluetei unei doamne sau domnisoare.

Nici modelele florale nu sunt date deloc uitarii. Sunt recomandate fetelor delicate, care vor sa-si pastreze stilul feminin si la plaja. Din pacate, nu acelasi lucru se poate spune si despre modelele animal print care au cam iesit din topul preferintelor.
Tot la moda sunt si costumele de baie a caror sutinere nu mai necesita legarea in jurul gatului, acestea fiind confectionate dintr-un material menit sa sustina greutatea cupelor, fara a mai fi nevoie de atasarea bretelelor.