Concentrarea construieste cariera in IT

0
1388

Tentatia de a avea ceva care ruleaza in AppStore cat de repede poti si sa astepti ca o gramada de bani sa ti se intoarca este mare. Zeci de mii de programatori it se lovesc pe acest drum, in goana lor dupa aur.

Dar, daca vei verifica primele zece aplicatii din magazinul telefonului tau, vei vedea ca toate sunt solide, verificate, testate si intr-adevar lustruite. Graba nu este o solutie buna, mai ales intr-un ecosistem extrem de competitiv, cum ar fi App Store.

Se spune ca toate lucrurile bune vin la cei care le asteapta pentru un motiv. Nu te poti astepta sa mergi mai departe cu remedieri rapide pentru totdeauna. Si totusi, perspectiva asteptarii te va speria. Atat de rau, incat vei fi tentat sa lucrezi doar cu ceva care functioneaza pentru moment si vei pierde din vedere imaginea de ansamblu.

A face lucruri fara incetare doar de dragul de a confrunta anumite provocari zi de zi nu te va duce departe. Ia-ti ceva timp si gandeaste lucrurile. Locurile de munca din IT necesita concentrare si gandire profunda.

Daca o simti, fa-o – De multe ori nu vei avea instrumentele necesare pentru a interoga baza de utilizatori privind caracteristicile pe care le-ar dori de la o aplicatie. La fel si in cazul in care esti un dezvoltator autodidact sau societatea nu are un buget pentru a crea focus grupuri sau nu exista nimeni care sa-si ofere opiniile pe forumuri.

Cert este ca va trebui sa te bazezi de cele mai multe ori pe propria intuitie atunci cand vine vorba de adaugarea sau eliminarea functiilor din aplicatia la care lucrezi. Deci, daca simti ca ceva nou se va potrivi, mergi si incearca.

Desigur, vor exista momente cand vei fi lovit de o explozie de caracteristici, dar e un risc pe care va trebui sa ti-l asumi. Cu timpul iti vei dezvolta un fin simt a ceea ce este adecvat si ce nu. Si vei creste acest sens prin practica, prin interactiunea directa, prin a face lucruri. Poti sa urmezi cursuri java acreditate pentru a invata cele mai noi tehnologii java.

Fii organizat – Ca si programator IT, daca ai scris vreodata un proiect cu mai mult de cinci fisiere a unui cod sursa, stiti ca gestionarea acestor fisiere si coduri sursa poate fi un cosmar. La acest moment, o aplicatie are aproape doua sute de fisiere intr-un cod sursa.

Ar fi fost imposibil de gestionat fara sa fii un programator it organizat si ingrijit. Prin modul in care s-a dezvoltat o aplicatie, de la stadiul de idee la etapa finala de implementare, ai trecut prin multe etape: evaluarea, decizia, exercitarea.

Fara o metodologie formalizata, proiectul pur si simplu nu ar fi fost terminat. Daca aveti lucruri neterminate, fraze nespuse sau promisiuni uitate, descopera-le, vorbeste si du-le la indeplinire.

Nu lasa lucrurile sa pluteasca in jur in speranta ca altcineva va veni peste si va avea grija de ele pentru tine. Nimeni nu va face asta. Este vorba despre viata ta asa ca, pastreaz-o in ordine. Chiar daca ai facut o greseala, aceasta este mult mai usor de reparat decat complicatiile ignorarii ei.