Cele mai potrivite hranitori pasari pentru crescatoria ta

0
3222

Cu totii iubim animalele, mai ales daca sunt dintre cele de casa, jucause, pe care le poti ingriji singur, la tine in apartament sau in casa. De obicei, acestea necesita o ingrijire speciala, care nu presupune insa un efort financiar prea mare si nici cheltuieli excesive cu mancarea si curatenia.

Astfel, e de-ajuns uneori o simpla cusca si un dozator pentru mancare si apa, pentru ca lucrurile sa fie mai mult decat linistite. Altfel este situatia insa in cazul unei crescatorii de pasari, unde cheltuielile si tehnologia de crestere sunt diferite. In acest caz, vorbim despre un dozaj foarte strict al mancarii, astfel incat pasarile de crescatorie sa atinga greutatea optima pentru comercializare. Care sunt insa cele mai potrivite hranitori pentru crescatoria ta si din ce materiale e cel mai potrivit sa fie confectionate?

Hranitori pasari din tabla zincata

Unele dintre cele mai uzuale hranitori pasari sunt cele confectionate din tabla zincata. Acestea au avantajul ca sunt rezistente, putand fi usor curatate, chiar si atunci cand se prind de ele dejectii animaliere. Acestea pot fi verticale sau orizontale, in functie de preferinte. Cele verticale sunt prevazute cu rezervor pentru mancare, care functioneaza pe principiul unui dozator, care se goleste treptat, pe masura ce mancarea pasarilor este livrata in recipientele atasate in partea de jos.

Spre deosebire, cele orizontale sunt concepute longitudinal si sunt destinate in special puilor de pasari. Acestea sunt confectionate tot din tabla zincata, rezistenta la umezeala, fiind prevazute cu compartimente mici, in care este pusa hrana micilor ouatoare. In acest caz, dozarea mancarii pentru pasari se face manual, fara a exista posibilitatea dozajului automat.

Hranitori pasari automate

Daca dorm insa diminuarea efortului si implicarii umane in hranirea pasarilor, atunci cea mai potrivita solutie este apelarea la hranitorile automate pentru animale. Acestea sunt destinate in cazul de fata pasarilor, insa acestea pot fi folosite cu succes, adaptate special, bineinteles, si pentru alte animale. Astfel, hranitorile automate iti ofera posibilitatea de a livra hrana animalelor intr-un recipient de diverse capacitati, dupa care acesta este realimentat, in functie de timpul estimat pana ce pasarile termina incarcatura.

Capacitati adaptate in functie de nevoi

De asemenea, hranitorile pentru pasari, in special cele automate, vin din fabricatie cu diverse capacitati, in functie de are putem programa hranirea animalelor. Astfel, unele dintre cele ai uzuale hranitori au capacitatea de 6 pana la 8 litri, dar acestea pot varia, in functie de numarul si de marinea pasarilor. Astfel, pentru pui, spre exemplu, se vor folosi dozatoare mult mai mici, dar si compartimentate altfel, pentru a asigura o hranire optima a acestora.