Ce trebuie sa stii despre utilarea restaurantelor

0
2105

Utilajele unui restaurant acopera totul, de la cuptoare comerciale pentru mese, vesela unui restaurant la masinile de gheata. Decizia tipului de echipament horeca ce trebuie cumparat pentru un restaurant poate fi coplesitoare pentru un proprietar aflat lainceput de drum. Iata cateva sfaturi pentru a face cumpararea echipamentelor mai usoara.

 1. Echipamentul nou nu este intotdeauna cel mai bun. Un restaurant nou nu necesita neaparat toate echipamentele noi. Puteti achizitiona utilaje de calitate si second hand pentru bani mult mai putini. Mese, scaune, vesela, ustensile sunt toate bine de cumparat la mana a doua. Piesele mai mari de echipare a restaurantelor, cum ar fi sobe, cuptoare, aparate racire folosite pot fi adesea gasite pentru oferte bune.
  2. Leasingul este iarasi o optiune buna pentru achizitia de echipamente profesionale horeca pentru restaurante. Multe companii ofera astfel de utilaje de inchiriat, oferindu-va astfel sansa de a salva o multime de bani ca sa va pregatiti cum se cuvine pentru deschidere. Echipamentele cu durata de viata scurta, cum ar fi masinile de gheata, sunt perfecte pentru un contract de leasing lunar. Vanzatorii ofera, de asemenea echipament in regim de leasing, cum ar fi rasnite de cafea si racitoare, gratuit, atat timp cat cumperi produsele lor.
  3. Vesela unui restaurant nu este aceeasi cu vasele din bucatarie. Tacamurile la un restaurant nu sunt ieftine, fara comparatie cu cele pe care le puteti cumpara de la Wal-Mart. Dar asta se datoreaza faptului ca acestea sunt facute sa reziste rigorilor unei masini de spalat vase in bucataria ocupata a unui restaurant.
  4. Mesele si scaunele fac parte din decor. Mesele si scaunele reprezinta o cheltuiala mare la deschiderea unui nou restaurant. Dar, ca si vasele unui amplasament comercial, ele sunt facute sa dureze. Aspectul unui loc in care se ia masa va fi puternic influentat de mesele si scaunele pe care le alegeti.
  5. Bucataria unui restaurant ar trebui sa fie bine aprovizionata. O astfel de bucatarie profesionala necesita o planificare atenta pentru a maximiza spatiul si a promova eficienta. O bucatarie tipica unui restaurant este compusa din diferite statii si echipamente specifice. O statie este domeniul in care se prepara un anumit tip de mancare. Statiile ajuta la mentinerea functionalitatii unei bucatarii de restaurant.
  6. Designul unui restaurant trebuie sa fie flexibil. Configurarea spatiului de luat masa este bine sa fie usor de reconfigurat. Aceasta va permite sa gazduiti petreceri mari sau sa schimbati fluxul din sala de mese, atunci cand simtiti ca acest lucru este necesar.
  7. Barul unui restaurant necesita echipament propriu. Setarea unui anumit tip de bar intr-un restaurant depinde de marimea, tema si licenta localului tau. Unele baruri sunt doar de serviciu, ceea ce inseamna ca nu servesc clientii in mod direct, fiind doar pentru personalul care comanda bauturi.