Ce ti-e si cu facultatea asta

0
1604

Cred ca nu sunt singurul care a ajuns la concluzia ca in Romania facultatea o faci… ca sa stai cu diploma in mana. Cred ca o sa ajungem la vorba unui prieten “termin facultatea de cibernetica, imi iau c-ul si e-ul si ma fac sofer pe tir”, ca altfel nu avem incotro.

Foarte rar am auzit tineri absolventi ai facultatilor sa reuseasca sa se si angajeze undeva pe profilul pe care l-au terminat, majoritatea desi au stat 4-5 ani prin facultati au ajuns sa munceasca tot pe 6-7 milioane ca un muncitor necalificat, ba chiar aia de muncesc la betoane scot mai mult.

Locurile de munca devin tot mai putine pentru ca industia nu merge, asadar in tara asta decade totul. Cum poti oferi locuri de munca daca afacerea ta nu are randament si abia traiesti din ea? Cum sa te extinzi daca nu iti merge nici asa cum e acum? De ce sa investesti aiurea sa pierzi si ultimii bani pe care ii mai ai?

Noi, romanii, in stadiul in care suntem acum nu putem iesi din criza altfel decat prin munca. Ar trebui relansata economia, vad tot mai des campuri goale pe care nu se cultiva nimic, dar este plin de plancarte cu “De vanzare!”.

De ce vindem terenurile in loc sa le cultivam? Am uitat de unde am plecat? Nu ne mai place agricultura? Haideti sa fim sinceri, asta e munca pentru romani!