Ce tevi sa iti alegi pentru instalatia de incalzire si nu numai

0
902

In alegerea unor instalatii electrice, sanitare sau termice, pe langa cunostintele necesare pentru a putea selecta cele mai bune materiale si a le proiecta, mai este necesar sa obtii si un aviz in acest sens.

De aceea cand vine vorba despre instalatiile sanitare, calorifere pentru instalatiile termice ori electrice este nevoie de o documentare temeinica in aceasta tema ori sa cereti sprijinul unei persoane care se pricepe sau este specialist in domeniu.

In acest sens venim cu articolul urmator in care va prezentam cateva idei de la Shop Einstal despre cum puteti sa va alegeti astfel incat sa va avantajeze atat la pret cat si la nivel de materiale niste instalatii sanitare, electrice sau termice – calorifere, tevi, robineti etc.

Dintre toate tipurile de tevi, se pare ca cele mai populare in prezent sunt tevile din plastic, in mare parte pentru ca sunt cele mai ieftine, insa acest lucru nu ar trebui sa va motiveze sa le cumparati, intrucat o data cu pretul mai mic atat rezistenta cat si durata de viata scad considerabil, mai ales comparabil cu alte tevi cum ar fi cele din cupru sau chiar din polipropilena.

In ceea ce priveste avantajele unor tevi din plastic, asa cum am mentionat deja, pretul lor este foarte redus, au o greutate mai mica ceea ce le face sa fie mai usor de instalat, o flexibilitate inalta ceea ce inseamna ca usureaza munca instalatorului si o rezistenta mare la coroziune.

Pe de cealalta parte, tevile din plastic nu au rezistenta la foc si la solventi, nu pot sa suporte presiuni prea mari de la temperaturile inalte, nu au niciun fel de rezistenta impotriva socurilor mecanice si permit, in timp, aparitia fisurilor si a scurgerilor, ceea ce dauneaza grav bugetului pe termen lung.

In general, tevile din plastic pot avea o durata de viata medie de aproximativ cincizeci de ani, insa daca sunt supuse in mod regulat la temperaturi foarte inalte, cum ar fi tevile pentru sistemul de incalzire care se cupleaza la calorifere, durata de viata se injumatateste la aproape douazeci si cinci de ani.

Astfel, instalatiile sanitare reunesc sub un singur acoperis, daca putem sa spunem asa, toate acele conducte, circuite atat de apa rece cat si cele de apa calda, cele de incalzire, de canalizare dintr-o casa, ceea ce ii ofera o mai buna functionalitate pentru a fi la nivelul asteptarilor si nevoilor membrilor familiei.

Pe langa faptul ca este necesara o cunoastere temeinica a materialelor din care pot fi fabricate tevile este important de stiut si ce tevi sunt potrivite pentru ce scop. Sau puteti apela cu incredere la magazinul online Shop Einstal pentru consultanta in alegerea materialelor potrivite.

Asadar, in cazul tevilor pentru circuitele de apa calda, evitati tevile din plastic, intrucat asa cum am precizat si mai sus, acestea sunt cele mai slabe in ceea ce priveste rezistenta la caldura si expunerea la temperaturi inalte, tevile din plastic nu sunt indicate sa fie montate la calorifer deoarece nu pot face fata la presiuni si au o durata de viata mult mai scurta.