Ce muzica sa alegeti la nunta

0
1135

Cand vine vorba de organizarea propriei nunti, foarte multe detalii sunt importante, insa, in cel mai mare procent, distractia invitatilor la nunta ocupa unul dintre primele locuri si depinde de muzica pe care o asculta.

Nuntasii sunt de diferite varste si au diverse preferinte: unora le place clasicul, altora jazzul, iar altora muzica populara, asa ca trebuie sa ii multumiti pe toti.

Daca nu stiti de unde sa incepeti, este foarte simplu: in primul rand, incepeti sa verificati lista invitatilor: vedeti numarul celor care sunt mai in varsta, cati tineri vor fi prezdenti si observati care sunt majoritari, avand in vedere ca, de obicei, tinerii danseaza cel mai mult si intretin atmosfera de petrecere.

Va trebui sa anticipati ce muzica asculta invitatii, avand in vedere ca ii cunoasteti si incepeti sa construiti o lista cu cateva genuri muzicale comune. In cazul in care stiti unele dintre melodiile preferate ale unor prieteni si va plac si voua, cu siguranta le veti puteti adauga si pe acelea.

Chiar daca nunta este a voastra, nu puteti alege o muzica care sa va placa doar voua, mai ales daca aveti gusturi muzicale care nu sunt chiar comune cu cele ale invitatilor. Muzica nunta are rolul esential in cadrul unei petreceri de nunta: este cea care distreaza invitatii si ii aduce pe ringul de dans toata noaptea.

De aceea, este obligatoriu ca muzica nunta sa fie de toate genurile si pentru toate gusturile. De exemplu, chiar daca nu va place sub nici o forma genul popular, cu siguranta va trebui sa faceti exceptie pentru cateva melodii, o hora fiind foarte apreciata in cele mai multe cazuri, mai ales cand nu aveti numai invitati tineri.

Incercati sa evitati melodiile lente. Cateva sunt suficiente, altfel veti risca sa plictisiti nuntasii. Daca nu stiti pentru ce sa optati, formatie sau dj nunta, recomandat este sa urmati sfaturile unor prieteni care au facut nunta de curand, deoarece pe Internet sau din reclame cu greu veti putea sa va faceti o impresie reala.

De preferat este ca, in primul rand, sa alegeti genurile muzicale, dupa care sa va decideti, in functie de acestea, daca veti alege o formatie ori un dj. De mentionat ca formatia are un repertoriu limitat.

La ce sa fiti atenti

In cazul in care v-ati decis sa chemati o formatie, in primul rand intrebati ce genuri muzicale abordeaza. Urmatorul pas este sa va informati cu privire la repertoriul pe care formatia il are.

Daca, de exemplu, exceleaza pe genul popular, insa considerati ca majoritatea invitatilor prefera muzica moderna, este clar ca va trebui sa cautati pe altcineva. Alegerea unei formatii prezinta avantajul ca incinge mai bine atmosfera.

Indiferent ce ati alege, nu uitati ca muzica nunta trebuie sa fie pe gustul tuturor invitatilor indiferent de varsta. Va fi un mare castig pentru toata lumea.