Ce este moartea?

0
1141

Cu totii auzim zilnic despre moarte. Auzim ca mor persoane dragi noua, precum rude, prieteni, persoane publice pe care le vedem la tv., etc. Moartea este singurul lucru sigur in viata, pentru fiecare dintre noi.

Daca va intrebati de ce am facut aceasta afirmatie, ei bine, in viata putem fi siguri doar de faptul ca mai devreme sau mai tarziu vom muri cu totii, insa ceea ce nu putem stii, este cand si cum se va intampla.

In cazul in care doriti sa aflati in termeni de specialitate ce este moartea, ei bine, moartea sau decesul inseamna incetarea permanenta a tuturor functiilor biologice care sustin un organism viu.

Moartea a fost considerata in mod obisnuit o ocazie trista sau neplacuta, datorita afectiunii pentru fiinta care a murit si incetarii legaturilor sociale si familiale cu defunctul.

Alte preocupari includ frica de moarte, necrofobia, anxietatea, intristarea, mahnirea, durerea emotionala, depresia, compasiunea, singuratatea sau data mortii. Multe culturi si religii au ideea unei vieti de apoi, insa cu siguranta nimeni dintre cei trecuti la cele vesnice nu s-a intors sa ne spuna daca acest lucru este adevarat.

Revenind la moarte, de exemplu in capitala, familiile persoanelor care si-au pierdut viata, pot accesa https://www.07funerare.ro/servicii-funerare-sector5, la orice ora din zi sau din noapte, pentru a primi asistenta funerara.

Accesand https://www.07funerare.ro/servicii-funerare-sector5, familiilor greu incercate li se vor face oferte pentru achizitionarea sicriului si a celor necesare pentru inmormantare, si vor afla si care este costul transportului funerar, pentru a transporta persoana decedata la capela, de acasa sau de la spital.

Firmele de servicii funerare, pot veni in intampinarea persoanelor indoliate cu diferite pachete care sa includa transportul funerar, sicriul si alte servicii, toate la un singur pret, astfel incat familia indoliata sa nu aiba atat de multe lucruri pe cap, si sa isi poata plange defunctul.

Revenind la moarte, aceasta poate fi provocata de diferiti factori, iar in urmatoarele randuri vom discuta despre acest subiect, si vom prezenta cateva dintre cele mai comune cauze ale mortii. Iata despre ce este vorba.

Cancerul pulmonar, trahee si bronse

Boala pulmonara, in special cancerul pulmonar, este una dintre cele mai frecvente cauze ale deceselor in Romania si nu numai. ste responsabil pentru peste 1,6 milioane de decese la nivel mondial. Cancerul pulmonar este o forma de cancer deosebit de agresiva si grava, care este foarte frecventa la fumatori, reprezentand 85% din cazuri. T

ari precum Spania si Ungaria sunt foarte afectate de boala, iar in China, este cel mai frecvent tip de cancer; insa si in Romania mor anual foarte multe persoane din aceasta cauza.

Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC)

In termenul de boala pulmonara obstructiva cronica, se incadreaza un grup de afectiuni ale cailor respiratorii, care provoaca decesul. Acestea includ bronsita cronica si emfizemul, care sunt conditii care fac plamanii inflamate si deteriorate.

Cauza principala este fumatul, desi BPOC poate afecta nefumatorii, in special pacientii cu astm bronsic si cei care traiesc in zone foarte poluate. Chiar si in Bucuresti, desi nu este unul dintre cele mai mari orase ale lumii, sunt inregistrate in fiecare an cazuri ale persoanelor care isi pierd viata din acest motiv.

Infectii respiratorii inferioare

Infectiile respiratorii inferioare sunt cele mai mortale boli transmisibile din lume, care sunt declansate de virusuri si bacterii. Aceste boli afecteaza plamanii si caile respiratorii ale pacientului. Exemple includ gripa (gripa), bronsita si pneumonie. In fiecare an, in tara noastra mor mii de persoane din cauza acestor infectii respiratorii inferioare.

Boala cardiaca ischemica (boala coronariana)

Principala cauza a mortii atat in Bucuresti cat si in restul lumii, este boala cardiaca ischemica, mai frecvent cunoscuta sub numele de boala coronariana.

Responsabila pentru aproape 9 milioane de decese in fiecare an, bolile de inima sunt cauzate de acumularea de depozite grase pe peretele arterelor, de obicei atribuite alegerilor de stil de viata sau altor conditii, cum ar fi hipertensiunea arteriala sau diabetul.

Aceasta boala este mortala, deoarece arterele pacientului devin ingustate, restrictionand fluxul de sange si oxigen catre inima, ceea ce poate duce la un atac de cord fatal.

Acestea sunt asadar cateva dintre cauzele cele mai frecvente ale mortii in capitala Romaniei. Familiile indoliate pot accesa https://www.07funerare.ro/servicii-funerare-sector5, la orice ora din zi sau din noapte, pentru a primi asistenta funerara.

Indiferent de cauza mortii, cu siguranta in cazul in care o familie indoliata va accesa link-ul de mai sus, nu doar ca va primi asistenta funerara, ci va beneficia si de servicii funerare.

Acestea pot include imbalsamarea si cosmetizarea persoanei decedate, imbracarea persoanei decedate, transportul funerar pentru depunerea trupului neinsufletit la capela unde va avea loc inmormantarea.

Totodata, o firma de servicii funerare comercializeaza si sicrie, coroane si alte cele, care sunt necesare inmormantarii.

Familiile greu incercate pot obtine totul la pachet, iar pentru toate serviciile incluse in pachet si pentru toate produsele achizitionate pentru inmormantare, vor plati un singur pret.