Ce beneficii îți poate aduce un serviciu Online Reputation Management (ORM)

0
1699

Odată cu evoluția tehnologiei, informațiile au devenit tot mai accesibile, fiind la îndemâna oricui și găsindu-se la numai un click distanță.

De altfel, mediul de afaceri este unul competițional care se află într-o continuă dezvoltare, iar lupta pentru un loc în mintea și, implicit, printre preferințele consumatorului devine tot mai strânsă.

De aceea, este bine să fii pus la punct atât cu tot ceea ce înseamnă cunoștințe în domeniul în care activezi, dar și să fii mereu la curent cu trendurile care apar în funcție de zona ta de interes.

Nu degeaba se spune că informația înseamnă putere, dar, în ziua de azi, volumul său crește semnificativ iar faptul că te informezi în mod constant nu mai înseamnă cine știe ce.

Important este, mai mult ca niciodată, ca informațiile pe care le-ai primit să fie corecte, și, bineînțeles, contează enorm modul în care le vei utiliza. De aceea, ORM-ul s-ar putea să fie mai important decât crezi pentru reputația businessului și a brandului tău.

Ce este ORM și ce presupune un astfel de serviciu

Noțiunea de ORM, acronim pentru Online Reputation Management, a stârnit anumite neînțelegeri din partea unora. Asfel că, unii sunt de părere că acest termen se referă doar la monitorizarea brandului în social media, în timp ce potrivit altor concepții, se consideră că noțiunea este doar un instrument eficient al relațiilor publice.

Dar ce este acesta, de fapt, și ce rol îndeplinește?

Există antreprenori care nu cunosc impactul pe care ORM-ul îl poate avea asupra afacerilor și, în mod evident, asupra vânzărilor.

Una dintre definițiile reprezentative pentru acest termen ar putea fi următoarea: ORM constituie un proces de identificare, iar ulterior de îndepărtare, a rezultatelor negative care apar pe primele pagini din Google cu referire la un anumit business, brand, produs, serviciu sau chiar persoană.

De ce să apelezi la acest serviciu

  • Atunci când doresc să achiziționeze un produs sau un serviciu, oamenii iau hotărâri în funcție de anumite rezultate care apar în SERP (Search Engine Results Pages), adică în rezultatele afișate de motoarele de căutare. Dacă apar lucruri negative despre brandul tău, le influențează decizia de cumpărare și nu într-un mod pozitiv;
  • Mediul virtual este o zonă cu o întindere nelimitată, așadar oricine poate face afirmații, indiferent dacă sunt adevărate sau nu, ceea ce generează consecințe negative asupra imaginii brandului tău;
  • Fluxul de informații care circulă în mediul online capătă proporții uriașe, ceea ce face ca procesul de verificare a surselor să fie din ce în ce mai dificil;
  • Impactul pe care îl are brandul tău asupra oamenilor poate fi cuantificabil prin intermediul instrumentelor care oferă un management al reputației în mediul online.

De aceea, pentru a avea un control bun al reputaţiei, devine esenţial să monitorizăm modul în care este privit brandul pe care îl construim în mediul online.

Dacă ai nevoie de un control bun al reputației în mediul online, apelează la una dintre agențiile care oferă un serviciul ORM, cum este, de pildă, agenția AdMarks.

Pentru mai multe informații și pentru a afla care sunt cele mai bune tactici și strategii prin intermediul cărora îți vei îmbunătăți imaginea, accesează site-ul admarks.ro.