Cazuri in care aveti nevoie de un avocat penal

0
806

Avocatul penal are un rol elementar in procesul de urmarire penala. Acesta poate insemna chiar castigul de cauza, in urma unei bune formulari a apararii.

Avocatul specializat in drept penal poate actiona in toate infractiunile prevazute de Codul Penal, asadar in orice infractiune aveti nevoie de apararea din partea unui astfel de avocat.

Este important sa va alegeti avocatul potrivit pentru cazul in care sunteti implicat si sa nu oferiti niciun detaliu organelor pana nu beneficiati de ajutorul unui avocat.

De retinut este ca avocatul va poate invata ce aveti de facut si impreuna puteti construi o structura a apararii. Chiar daca nu sunteti implicat direct intr-un caz si sunteti citat in calitate de martor, cel mai bine este sa consultati mai intai un avocat.

Pe perioada urmaririi si cercetarii penale, rolul avocatului este de a respecta procesul si de a va apara in conditiile prevazute de lege.

De asemenea, avocatul penal asista la intocmirea tuturor actelor de catre organele specializate. Avocatul care va reprezinta poate asista la audiera martorilor, la reconstituire, la perchezitii, la cercetari la fata locului si la audierea unor parti.

Exista o multime de cazuri penale in care este necesara prezenta unui avocat, printre ele se numara evaziunea fiscala, furt, talharie, trafic de influenta, ucidere din culpa, vatamare corporala, conducere fara permis, trafic sau consum de substante interzise si asa mai departe. Toate acestea constituie infractiuni si se pot pedepsi cu inchisoare.

Daca sunteti pe punctul de a fi judecat si de a primi o pedeapsa de inchisoare cu executare, avocatul penal poate interveni pentru a elabora o contestatie la executare. Aceasta contestatie are ca scop obtinerea eliberarii conditionate sau suspendarea pedepsei prin motive medicale.

Avocatul penalist are rolul de a presta servicii juridice in termenii prevzuti de lege, unde cauza trebuie tratata cu profesionalism si eficienta. In cazul in care ati fost implicat in comiterea unei infractiuni, va trebui sa luati legatura imediata cu un avocat specializat in drept penal.

Din perspectiva cazurilor, avocatii nostri au reusit sa solutioneze peste 300 de cazuri, fiind avocati cu peste 20 de ani experienta. Este important sa alegeti un avocat cu experienta pentru solutionarea cazului dumneavoastra.

Cazurile penale au neaparata nevoie de implicarea unui avocat penal, care stie cursul urmaririi penale si a cercetarii, cum se procedeaza la fiecare etapa si mai ales, cum se formuleaza o aparare corecta.

Lipsa unui avocat in procesul de urmarire penala poate inseamna pierderea cauzei si de cele mai multe ori – pedeapsa cu inchisoare.

Formularea unei bune aparari in fata instantei este esentiala pentru fiecare inculpat sau martor. Contactarea unui avocat atunci cand ati fost implicat intr-un astfel de eveniment este primul lucru pe care trebuie sa il faceti.

Avocatii nostri va ofera consiliere juridica timp de 24 de ore pentru a stabili toate detaliile si imprejurarile in care s-a comis infractiunea. Este important sa vorbiti cu avocatul despre toate detaliile, totul fiind confidential.