Cate bagaje sa luam cu noi in concediu? Uneori, mai putin inseamna mai mult

0
1407

Pentru a fi sigur ca nu am uitat lucrurile esentiale inainte de a pleca intr-un sejur exotic ikaturism, precum deodorantul, dischetele demachiante din bumbac, bandajele ori cateva medicamente uzuale, imi pun cu grija cele necesare in valiza, iar apoi despachetez si ma mai uit odata cu atentie.

Cu siguranta, voi fi nevoit sa mai cumpar cate ceva ce nu era trecut pe lista, dar, oricum, s-ar putea sa ma coste mai putin decat daca le-as cumpara la preturile din aeroport sau din hotel.

Simti insa ca uiti cate ceva de fiecare data cand pleci intr-o calatorie? Organizeaza-te cu lista noastra interactive de bagaje necesare! Am alcatuit deja o lista cu peste 100 de articole comune, separate pe categorii, variind de la articole personale, pana la cele de purtat pe-afara.

De ce sa calatorim cu bagaje putine?

Dintre toate abilitatile pe care s-ar putea sa le detii, calatoria “light”, sau fara prea multe bagaje, este una dintre cele mai placate, productive si lipsite de stres experiente. De sute de ani insa, calatorii au scris despre marile beneficii ale acestui tip de calatorie sau excursie. Poti calatori pe cont propriu sau poti alege o vacanta thailanda ikaturism si sa uiti de griji.

Securitatea, pe primul loc

Cu bagaje de mai mici dimensiuni, pentru care sa nu fii nevoit sa le ceri altora sa te ajute, esti mai putin supus riscului de a le pierde sau de a cadea prada hotilor.

Economie de bani si de timp

Poti rade la controlul bagajelor pe aeroport sau in cala vaporului. Mai apoi, nu trebuie sa platesti portarul sau pe altcineva pentru a se ocupa de tine si de bagajele tale.

In plus, vei ava mai multa disponibilitate pentru a folosi transportul in comun, spre exemplu, decat limuzina hotelului, linia de transfer de la aeroport la hotel sau taxi-urile.

Poti chiar si sa mergi pe jos. Toate acestea te conduc spre un contact mai apropiat oamenii si te pot face sa arati chiar ca unul care a venit in vizita.

Mai multa mobilitate

Mai putin de carat inseamna mai multa mobilitate, ceea ce da nastere la noi si noi variante de distractie. Fara a fi nevoit sa treci bagajele prin zona de verificat, poti cu usurinta sa exploatezi oportunitati nebanuite, precum trenurile decalate si legaturile lipsa intre mijloacele de transport.

De asemenea, poti schimba avionul tau pentru un zbor programat mai devreme, in cazul in care exista locuri disponibile. Trebuie sa ajungi la aeroport cat se poate de devreme, si fii sigur ca te vei afla printe primii care se vor urca in viitoarea cursa.

In acest mod vei putea schimba trenuri, tramvaie sau autocare respectand cu acurastete programul curselor.

Nu te simti obligat sa iei prima camera de hotel care ti se ofera, asa ca vei putea oricand sa mergi pana in josul strazii, unde ambianta va fi pe gustul tau, iar preturile mai acceptabile.