Castiga spatiu si bani cu o imprimanta inchiriata

0
1073

Primul impuls pe care il avem atunci cand dorim sa listam un document este sa ne interesam de achizitia unei imprimante. Aceasta prin prisma drumurilor nesfarsite pe care le facem la centrele de printare, dar si a aglomeratiei intalnite aici.

Iar traficul infernal de la orele de varf si lipsa unui loc de parcare te poate determina sa intri in primul magazin de accesorii si consumabile IT, pentru a achizitiona o imprimanta de top.

Stii insa sigur ca aceasta iti este necesara? Merita banii consumati in loc sa mergi la un centru de inchirieri imprimante sau sa astepti la un centru de copiere? Sa vedem in cele ce urmeaza.

O imprimanta laser sau una cu jet de cerneala?

Primul lucru pe care il avem de stabilit este tipul de imprimanta de care am nevoie. Iar aceasta nu o putem afla decat dupa tipul documentelor pe care le avem de listat.

Pentru cei care doresc o imprimanta doar pentru uz propriu, prin care doresc sa redacteze si sa printeze un CV sau un tabel pentru un chestionar, atunci o imprimanta cu jet de cerneala poate fi de ajuns.

Aceasta are marele avantaj de a fi foarte ieftin, in comparatie cu imprimantele multifunctionale, spre exemplu. Pe de alta parte, acest gen de imprimante functioneaza pe baza unui cartus care are un numar limitat de foi, de obicei la cateva sute.

Iar daca nu o folosim in mod frecvent, mai exista si riscul uscarii tusului in imprimanta, astfel ca ne vom trezi cu banii cheltuiti pe o imprimanta nefunctionala atunci cand avem nevoie de ea.

Daca dorim insa un flux mare de documente listate, atunci o imprimanta laser ne poate asigura aceasta nevoie. Cartusul unei astfel de imprimante tine mult mai mult, pana la cateva mii de foi. In plus, viteza de imprimare este net superioara dispozitivelor cu jet de cerneala.

Economie de bani

Pentru toate acestea exista insa alternativa apelarii la un centru de inchiriere copiatoare. Mai ales daca avem nevoie de un flux mare de documente listate dar ocazional, la diferite evenimente, atunci achizitia unei imprimante, chiar si multifunctionala, poate fi mai avantajoasa decat achizitia uneia.

Surprinzator sau nu, trebuie sa stii faptul ca o astfel de decizie iti poate aduce economie de bani si de spatiu. Bani, pentru ca nu dam banii pe ceva ce folosim doar o data pe an. In schimb, spatiul de pe birou nu va fi ocupat cu un obiect inutil in majoritatea timpului.

Iar pentru cei care doresc sa nu se impiedice de cabluri si fire prin casa, atunci inchirierea unei imprimante wireless poate fi alegerea potrivita.