Care sunt cele mai importante avantaje ale usilor glisante?

0
902

Includerea usilor glisante din casa dvs. poate fi o miscare inteligenta datorita numeroaselor avantaje ale designului si functionale.

In randurile urmatoare ale acestui articol, veti putea descoperi cateva dintre cele mai importante beneficii si avantaje de care va puteti bucura, in cazul n care optati pentru geamuri si usi glisante. Iata asadar despre ce este vorba:

 1. Eficienta energetica

Usile glisante pot fi izolatoare eficiente, asigurandu-va ca locuinta dvs. ramane calda iarna si vara. Usile glisante dotate cu garnituri din compozit ofera o izolatie termica optima – actionand eficient ca o bariera meteorologica si fonica. Ba chiar mai mult, aceste geamuri si usi glisante pastreaza praful, tirajele si ploaia in afara casei.

 1. Flux interior / exterior

Usile glisante faciliteaza trecerea rapida din exterior in interior si viceversa, prin crearea unui flux perfect intre spatiile exterioare si interioare ale casei. Deoarece usile glisante au geamuri mari de sticla, acestea ofera privelisti pe tot parcursul anului, peisajul din gradina si vedere panoramica dincolo.

 1. Securitate

In trecut, usile glisante si-au castigat reputatia de a fi periculoase, deoarece nu au fost intotdeauna instalate folosind sticla de siguranta. In clipa de fata insa, toate acestea s-au schimbat, ceea ce inseamna ca proprietarii de locuinte pot acum obtine usi glisante cu o sticla de mare siguranta si care ofera o foarte buna rezistenta la rupere.

 1. Securitate

Securitatea este o consideratie importanta atunci cand investesti in usi glisante. Proprietarii de proprietati rezidentiale ar trebui sa caute usi glisante cu garnituri incorporate, garnituri de aluminiu si frunze fixe unde se intalnesc aceste elemente.

In plus fata de sigiliu, cautati un mecanism de blocare cu carlig care sa impiedice ridicarea frunzei de alunecare din cadru. Usile glisante securizate ofera, de asemenea, stilizari proiectate pentru o stabilitate suplimentara, ceea ce creeaza o punte intre sanctuarul dvs. interior si exteriorul deosebit.

 1. Economie de spatiu

Usile glisante din sticla pot crea o iluzie optica, la fel ca oglinzile, ceea ce face ca spatiul sa para mai mare decat este in realitate. In plus, usile glisante economisesc de fapt spatiu in casa ta. Deoarece aluneca una peste alta pe o pista, mai degraba decat se leagana cand se deschid ca usile cu balamale, nu trebuie sa faceti spatiu in jurul usii pentru a putea deschide.

Usile glisante au geamuri mari de sticla care se deplaseaza de sus in partea de jos a fiecarui panou de usa. Acest design maximizeaza orice lumina naturala, asigurandu-va ca va puteti bucura de interioare luminate pe tot parcursul zilei.

 1. Acces facil

Usile glisante se misca usor pe sinele lor, ceea ce inseamna ca pentru a deschide aceste usi, trebuie sa le impingeti usor deoparte si vor aluneca deschise. Acest lucru ofera acces facil la zonele exterioare, ceea ce este util in special in lunile calduroase de vara.

 1. Sunt ecologice

Unele usi glisante au trasaturi ecologice. De exemplu, proprietarii de case pot obtine usi glisante din lemn, care este regenerabil, durabil si actioneaza ca un bun izolator.

 1. Geam mare

Usile glisante sunt un avantaj deosebit pentru parinti, acestea oferind vederi nerestrictionate asupra zonelor exterioare ale casei, permitandu-le parintilor sa tina ochii cu copiii. Puteti alege geamuri pentru usi glisante, care ofera diverse avantaje practice, cum ar fi reducerea razelor UV daunatoare cu pana la 98%.

Vitrajul eficient din punct de vedere energetic poate preveni pierderea de energie, precum si asigura o izolare acustica mai buna si poate reduce inghetul si condensul pe sticla.

 1. Stil

Instalarea usilor glisante adauga o estetica eleganta oricarei case. Acestea ofera un aspect elegant si simplu, care se armonizeaza cu majoritatea stilurilor arhitecturale, precum si un design incredibil de functional si practic, care maximizeaza lumina naturala, privelistile in aer liber si ofera o functionalitate usoara.

 1. Aspect

Usile glisante pot adauga frumusete si eleganta locuintei. Numeroasele optiuni disponibile includ optiuni ecologice si eficiente din punct de vedere energetic. Alegeti o usa care poate adauga farmecului si personalitatii casei tale. Inlocuind un perete solid, usile glisante pot scapa de acel sentiment mic si inghesuit si pot  face o camera sa para mai spatioasa.

 1. Caracteristici suplimentare disponibile

Multi proprietari de locuinte ezita sa adauge o usa glisanta din sticla, deoarece cred ca va scadea eficienta energetica a casei lor. Instalarea sticlei cu doua ferestre, care este mult mai eficienta decat sticla cu un singur panou, va va ajuta sa va reduceti facturile de utilitate.

Anumite usi sunt de asemenea fabricate cu gaz de argon intre cele doua geamuri care actioneaza ca un izolator, pastrand aerul rece in timpul verii si caldura afara. Sticla poate fi de asemenea acoperita sau glazurata pentru a imbunatati in continuare eficienta energetica.

Tinand asadar cont de toate beneficiile enumerate in randurile de mai sus, puteti opta pentru geamuri si usi glisante fara retineri, pentru locuinta dvs.