Care sunt cele mai comune cauze ale deceselor in Bucuresti?

0
814

Capitala Romaniei, Bucuresti este cel mai mare oras al tarii, si este orasul in care foarte multi cetateni romani isi doresc sa traiasca (aici ne referim la cei din provincie).

Este lesne de inteles acest lucru, in conditiile in care locurile de munca din capitala sunt mai bine platite decat in provincie, iar conditiile sunt mult superioare celor din provincie.

Multi dintre cei care se muta din provincie in capitala, reusesc sa isi indeplineasca visele, astfel ca isi gasesc joburi bine platite, au posibilitati de distractie foarte multe, si au practic tot ce isi doresc.

Exista si multi cetateni din provincie, care se muta in capitala, iar aici isi gasesc sfarsitul, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

Accidentele de circulatie din capitala sau din zona capitalei reprezinta o cauza a deceselor din capitala.

In fiecare an mor multi cetateni in capitala sau in apropierea capitalei, in urma unor accidente de circulatie, iar apoi familiile greu incercate contacteaza firmele de servicii funerare Sector 1 pentru a se putea pregati de inmormantare.

Dintre cei care au ales sa renunte la viata in provincie pentru a se muta in capitala, unii si-au gasit sfarsitul pe santiere, sau la diferite alte locuri de munca.

Accidentele de munca se intampla frecvent, atat in capitala cat si in alte localitati, asa ca familiile greu incercate, nu au altceva de facut decat sa contacteze firmele de servicii funerare pentru a se ocupa de inmormantare.

Exista insa si persoane care ajung in capitala, insa care isi pierd viata datorita unor probleme de sanatate, cum ar fi boala de inima de exemplu. Boala inimii si vaselor de sange (numita si boala cardiaca) include numeroase probleme, multe dintre ele fiind legate de un proces numit ateroscleroza.

Ateroscleroza este o afectiune care se dezvolta atunci cand o substanta numita placa se acumuleaza in peretii arterelor. Aceasta acumulare ingusteaza arterele, ingreunand circulatia sangelui.

Daca se formeaza un cheag de sange, acesta poate bloca fluxul de sange. Acest lucru poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral, iar de aici si pana la moarte nu mai este decat un mic pas.

Infarct

Un atac de cord are loc atunci cand fluxul de sange catre o parte a inimii este blocat de un cheag de sange. Daca acest cheag taie fluxul sanguin complet, partea din muschiul cardiac furnizat de acea artera incepe sa moara.

Majoritatea oamenilor supravietuiesc primului atac de cord si se intorc la viata lor normala, bucurandu-se de inca multi ani de activitate productiva. Dar experimentarea unui atac de cord inseamna ca trebuie sa faceti unele schimbari.

Anumite medicamente  si modificarile stilului de viata pe care medicul dumneavoastra vi le recomanda pot varia in functie de cat de rau a fost deteriorat inima, si in ce masura de boli de inima a provocat atac de cord.

Exista insa si foarte multe persoane care in unui infarct, nu respecta cerintele medicului, iar mai apoi sufera la un interval scurt de timp al doilea infarct, care se dovedeste a fi fatal.

Insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca, uneori numita insuficienta cardiaca congestiva, inseamna ca inima nu pompeaza sangele la fel de bine.

Insuficienta cardiaca nu inseamna ca inima inceteaza sa mai bata – asta este o perceptie gresita comuna. In schimb, inima continua sa functioneze, dar nevoia organismului de sange si oxigen nu este satisfacuta.

Insuficienta cardiaca se poate agrava daca este lasata netratata. Daca persoana iubita are insuficienta cardiaca, este foarte important sa urmati ordinele medicului, pentru ca in caz contrar sansele de deces cresc considerabil.

De fapt, datorita insuficientei cardiace, in fiecare an mor in capitala destul de multe persoane, atat originare din Bucuresti, cat si persoane din alte colturi ale tarii, iar apoi familiile greu incercate trebuie sa gaseasca o firma de servicii funerare pentru a organiza inmormantarea.

Cancerul reprezinta o alta cauza a mortii in Bucuresti. In fiecare an mor foarte multe persoane datorita cancerului. Indiferent ca discutam despre cancer la san, cancer osos, cancer ovarian, cancer de piele, cancer pulmonar sau cancer de colon, anual mor multe persoane in capitala din cauza cancerului.

Familiilor greu incercate cu siguranta nu le ramane altceva de facut decat sa se pregateasca de de inmormantare.

Asadar, dupa cum se poate vedea, exista situatii in care oamenii se muta in Bucuresti pentru un trai mai bun, iar visele lor devin realitate.

Exista insa si situatii in care cei care se muta in capitala isi gasesc sfarsitul, fie in urma unor diferite tipuri de accidente (auto, accident de munca, etc.), insa exista si situatii in care cei care se muta in capitala, fie ei bolnavi sau sanatosi tun, isi pierd viata in Bucuresti si lasa in urma familii indoliate, dupa ce se lupta cu diferite afectiuni, dupa cum se poate vedea in randurile de mai sus.