Care sunt cele mai apreciate pietre semipretioase?

0
3932

In momentul in care discutam despre pietrele semipretioase, indiferent ca facem referire la acele pietre semipretioase verzi, sau despre prietrele semipretioase albastre, rosii sau negre, sau despre celelalte tipuri de astfel de pietre, cu siguranta trebuie mentionat faptul ca acestea au o valoare de piata foarte mare.

Si daca tot am mentionat prima data pietrele semipretioase verzi, putem aminti jadul ca facand parte din aceasta categorie.

Jadul este o piatra semipretioasa, care are in compozitia sa silicat natural de aluminiu, calciu si magneziu, iar culoarea acestuia poate sa fie de la alb – verzui si pana la verde inchis, care are un luciu sticlos.

Despre jad, se spune ca ar fi piatra semipretioasa care simbolizeaza pacea interioara si linistea, iar denumirea sa generica provine de la pietrele dure in care predomina jadenita, aceasta fiind de culoare verde cenusie, de culoare alb – verzuie sau translucida; si nefrita, care are nuante de verde.

De fapt, acesta este si adevaratuj jad, si este adus din tari precum Siberia, India, Birmania sau Turchestan in China.

Despre aceasta piatra semipretioasa se spune ca ar apara persoanele care se afla in zodiac berbecului, taurii, gemenii, leii, balantele, caprocornii, fecioarele sau pestii. Totodata, se mai spune ca are un rol foarte bun pentru buna functionare a anumitor organe precum inima, plamanii, rinichii sau sistemul nervos.

Daca stam sa discutam despre pietrele pretioase, care au culoarea verde, atunci am putea mentiona smaraldul, care este cunoscut ca fiind regele pietrelor pretioase, si este folosit pentru crearea unor bijuterii foarte elegante, a unur amulete sau chiar si la crearea anumitor obiecte religioase.

Despre culoarea smaraldului, trebuie mentionat faptul ca aceasta este verde smarald, iar aceasta culoare este acceptata prin definitie, si este recunoscuta a fi o nuanta de verde. Aceasta piatra, poate sa fie transparenta sau translucida, sau mai poate fi opac.

Pe o scara a celor mai pretioase pietre, alaturi de safir, smaraldul ocupa locul doi, dupa briliant, asa ca este evident faptul ca smaraldul este extrem de valoros.

Deci, putem spune ca smaraldul poate sa fie cunoscut dupa culoare mai intai de toate, si ca este o piatra diafina, avand o culoare verde – cristalin impresionanta, un verde – albastrui sau un verde inchis.

Ei bine, pietre pretioase cu siguranta se mai gasesc, la fel ca si pietre semipretioase, de diferite culori, si care pot sa simbolizeze tot felul de detalii importante.

Acvamarinul este iarasi o piatra semipretioasa foarte frumoasa, pur si simplu impresionanta, care chiar daca nu este de culoare verde, si are o culoare albastru deschis, care poate sa ajunga pana la albastru inchis, sau poate fi de culoare verde – albastrui, este una dintre cele mai apreciate pietre semipretioase.

Aceasta piatra semipretioasa se poate monta pe bijuteriile din aur si din argint, iar persoanele care detin bijuterii dotate cu astfel de pietre semipretioase, cu siguranta vor reusi sa atraga toate privirile celor din jur, indiferent de evenimentul la care vor participa.

Asadar, acestea ar fi doar cateva dintre cele mai apreciate pietre semipretioase pe care le-ai putea vedea la anumite persoane, care tin la eleganta lor.