Caracteristici importante ale ceasurilor de colectie

0
1661

O foarte mare parte din anunturile de tipul cumpar ceasuri sunt puse de colectionarii de ceasuri care sper sa gaseasca un ceas de colectie la oferta. In acest articol primim toate informatiile de la un expert din domeniu.

Cand vine vorba de precizie sau izocronism, brandurile tind sa fie tacute. Un motiv pentru acest lucru este complet de inteles – si acesta este faptul ca doua miscari identice de ceas pot functiona diferit in functie de cat de bine sunt regularizate, precum si de modul in care utilizatorul le trateaza.

Mai mult despre asta este simplul fapt ca, deoarece majoritatea oamenilor care poarta ceasuri mecanice nu se bazeaza pe ele ca pe un instrument primar de masurat timpul (pentru majoritatea oamenilor acel articol ar fi un telefon mobil), producatorii de ceasuri nu se simt obligati sa mearga in profunzime in performanta reala.

Romantismul de a urmari o performanta mai mare a ceasului mecanic este suficient pentru a influenta majoritatea colectionarilor. De fapt, obtinerea unei performante mai mari este mai dificila.

Chiar nu conteaza pentru mine daca miscarea este sau nu datorata materialului, dar as vrea sa vad cel putin o un tip de ceas mecanic care utilizeaza cat mai putin metal posibil. Nu sugerez sa incurajam miscarile facute cu materiale alternative “doar pentru ca”, ci mai degraba pentru un accent pe economisirea in greutate, reducerea serviciilor si cresterea performantelor fara sa pun accent asupra respectarii traditiei de ceasornicarie.

Nu vreau sa spun ca doresc ca toate miscarile de asteptare sa fie asa, dar nu cred ca cineva ar trebui sa plateasca pentru un Ulysse Nardin Freak doar ca sa aiba cu adevarat un ceas modern, orientat spre performanta. Nu sunt nici macar impotriva unor forme de plastic de inalta calitate, presupunand ca ofera un potential pur de crestere a performantei.

Investitia in miscarile unui ceas mecanic tot mai exact si mai performant, este intr-un sens un efort inutil (sau cel putin o decizie ciudata de afaceri). Oamenii care au nevoie de precizie stiu de unde sa cumpere pentru a o obtine. Astfel, numai cei care pot cumpara la preturi de lux sunt stimulati sa inoveze atunci cand vine vorba de performanta. In mod ideal, unele dintre aceste tehnologii se vor strecura in ceasuri mai accesibile.

Toate acestea ma fac sa ma gandesc la povestea mecanismul coaxial inventat de regretatul George Daniels. De ani de zile, Daniels nu a reusit sa vanda tehnologia care a facut ca miscarea dvs. de baza sa fie mai buna pentru orice marca care doreste sa o industrializeze.

Problema a fost ca, desi Daniels a fost vrut sa dovedeasca (facand cateva din propriile lui idei) ca mecanismul coaxial a fost o imbunatatire fata de proiectul standard de evadare (care nu a fost serios imbunatatit in 100 de ani sau mai mult), acesta costa prea mult pentru a face un ceas care sa fie implementat ieftin.

In cele din urma, Omega a cumparat tehnologia de miscare coaxiala de la Daniels, dar le-a trebuit ani sa puna in aplicare in mod corespunzator totul, si numai dupa ani de zile de ascultare a sfaturilor lui George.