Cand trebuie amenajat locul de veci si ce mesaje sa alegi – descopera servicii funerare Bucuresti

0
217

Sunt multe necunoscute in ceea ce priveste lungul sir de activitati ce se impun o data cu decesul unei persoane. Din nefericire, cumva inevitabil toata lumea trece la un moment dat prin asta. Te-ai gandit vreodata cata responsabilitate este in seama ta de a alege spre exemplu ce mesaj sa troneze pe cruce?

Poate parea banal, insa sunt cuvintele ce exprima regret si raman martore pentru o eternitate ca defunctul a fost un om iubit, apreciat si lipsa sa ii este simtita de cei ramasi pe pamant.

Desigur, este destul de mult probabil ca atunci cand vei amenaja locul de veci pentru o persoana draga sa apelezi la servicii funerare Bucuresti sau din orasul tau. Personalul din domeniu are experienta necesara incat sa te ghideze spre a lua o decizie.

Cand amenajezi locul de veci

Nu exista un termen anume. Sunt cazuri in care familiie decid sa aiba cripta si se preocupa de amenajarea acesteia inca din timpul vietii. Sunt situatii in care pierderea unei persoane intervine subit si loc de veci nu exista, ci totul se intampla pe repede inainte in acele zile premergatoare inmormantarii.

Mai exista si preferinta familiilor indoliate ca amenajarea locului de veci sa fie gata pana la implinirea termenului de 40 de zile sau maxim un an. Aceste momente coincid cu pomenirea specifica, moment de maxima importanta din punct de vedere religios.

Ce mesaje sunt potrivite de marcat pe cruce

Crucea din lemn ce insoteste numaidecat sicriul nu permite inscrisuri mai mult decat ce este necesar din punct de vedere religios si anume nume, data nastere, data decesului si INRI. Pe crucea mare din marmura adesea facuta, din motive estetice pot fi preferate anumite mesaje scrise. Iar pentru asta veti apela la firma specializata.

Unii aleg versuri, altii mesaje scurte. Poate fi vorba de idei precum:

  • Nu ma cautati aici, eu sunt in inimile si amintirile voastre.
  • Pamantul e tot mai greu, despartirea e si mai grea.
  • Daca se stinge o lumanare o aprinzi din nou. De se stinge o viata, o vei plange mereu.

Mesajele de acest tip sunt alese si in functie de gradul de rudenie.

Servicii funerare necesare chiar si dupa inmormantare

Nu doar in acele momente cand planifici inhumarea ai nevoie de servicii funerare. Amenajarea locului de veci sau organizarea unui parastas implica de asemenea nevoia de a apela la cei specializati din domeniu. In cadrul paginii oficiale Servicii-funerare-nonstop.ro sunt servicii de nisa detaliate.

Pentru parastasele necesar de a fi organizate exista cateva termene importante. In fond, in amintirea unei persoane dragi oricand poate fi realizata o pomenire. Cu masa si pomana parastasele se fac ca la carte la 3, 6 si 9 zile si 40 de zile, la 3, 6 si 9 luni, ulterior la un an. Pentru parastase sunt necesare produse alimentare precum: vin, colaci si coliva la biserica si pachete cu alimente pentru pomana.

Contact:

0731 639 210

0768 639 219

info@adysim.ro