Cand este potrivit sa purtam bratari din argint

0
3568

Bratara este unul dintre cele mai vechi accesorii de vestimentatie, fiind purtate din cele mai stravechi timpuri. Inca de pe vremea romanilor sau chiar a vechilor egipteni, oamenii obisnuiau sa poarte bratari, cu diferite semnificatii.

Indiferent ca acestea aveau forma rotunda, ovala sau spiralata, acestea simbolizau de obicei aspiratia spre infinit si legatura vesnica. De aci si obiceiul de a oferi cuiva in dar o bratara, ceea ce poate simboliza o uniune eterna, ce dureaza la infinit.

Pretioase, dar nu inaccesibile

Unele dintre cele mai uzuale tipuri de bratari sunt cele din argint. Astfel, oamenii tind sa prefere bratari argint, in primul rand, datorita caracterului lor autentic. Vorbim despre o bratara confectionata totusi dintr-un metal nobil, pretios, dar cu toate acestea, sunt mai accesibile decat cele din aur.

Desi masive, uneori impodobite cu pietre semipretioase, acestea nu au costuri exorbitante, pe care sa nu ti le poti permite. Daca intri pe magazinele online care comercializeaza bratari argint, vei vedea ca acestea ajung la preturi de maximum cateva sute de lei, spre deosebire de bratarile din aur, ale caror preturi de pornire pornesc de la cateva mii de lei.

Bratari din argint, potrivite sau nu la evenimente?

Pe de alta parte, nu toata lumea suporta argintul, acesta avand si un rol de echilibrare energetica. Mai mult, unele persoane considera ca argintul nu se preteaza la evenimente de inalta tinuta, unde sunt preferate lucrurile mai scumpe, implicit, aurul. Prin urmare, daca doresti sa-ti accesorizezi tinuta cu o bijuterie din argint la o nunta, cu siguranta vei gasi mai multe voci care sa te contrazica. Chiar si asa insa, o bratara din argint de la cristinaegyed.ro cu o piatra semipretioasa se poate potrivi foarte bine la o tinuta de gala, daca stii cum sa o asortezi si sa o alegi.

Pe ce mana le purtam?

O alta controversa cu privire la bratari argint porneste de la mana la care alegem sa le purtam. Astfel, se considera ca mana tanga este cea pe care purtam ceasul, in cazul in care suntem dreptaci, astfel incat o bratara din argint va putea fi purtata pe mana cealalta.

In schimb, sunt persoane care poarta doua sau mai multe bratari, caz in care acestea nu pot fi combinate in niciun caz cu aceeasi mana pe care purtam ceasul. Nu in ultimul rand, sunt persoane care poarta bratari argint la picior. Se spune astfel ca o femeie care poarta o bratara la piciorul drept este casatorita, in vreme ce alta care il poarta la piciorul stang este disponibila.

Una peste alta, putem spune ca modul in care purtam bratarile din argint ne pot defini ca persoane, dar cel mai important lucru este sa iubim acest material si sa stim sa il accesorizam cum se cuvine tinutei. Restul, pot fi doar speculatii din partea celor mai invidiosi.