Avantaje si dezavantaje platformei WordPress

0
2051

In cele mai multe carti optimizare seo ne sunt prezentate avantajele si dezavantajele platformei wordpress. In articolul de fata va prezentam toate aceste avantaje si dezavantaje pentru a putea decide daca aceasta platforma va este sau nu de folos in demersul vostru de a va face un site sau un blog cat mai bun. In functie de toate acestea veti putea sa va decideti cat mai bine in ceea ce priveste platforma pe care o veti folosi.

Structurile de navigare sunt determinate de aspectul pe care il are tema aleasa. Schimbarea de structura presupune si cunoasterea limbii pentru css si pentru scripturi. La Joomla nu veti avea problema aceasta pentru ca meniurile sunt controlate cu ajutorul unui panou de control si de atribute cum ar fi datele, denumirea autorului, poat sa fie activate si dezactivate pe fiecare articol sau pentru tot siteul dand doar un simplu click. In sensul acesta joomla e in special un sistem pentru managementul continutului.

De asemenea, a schimba ordinea categoriilor si a paginilor e destul de simpla in wordpress. Ele implica sa analizati orice categorie si pagina si sa schimabati ordinea lor.

Deoarece wordpress este ales in special pentru a reprezenta un blog, si in acest caz nu exista dezavantaje. Lucrurile au tendinta de a se complica atunci cand wordpress ar trebui sa fie mai mult ca un simplu blog, si nu toate pluginurile sunt functionale si datorita updateurilor dese la versiunile de wordpress multe dintre ele sunt nefunctionale.

Un upgrade la wordpress aduce problemele noi decat sa ne aduca imbunatatiri mult mai multe si comunitatea pare sa se planga destul de mult si sa nu ajute foarte mult cu solutii.

Ca si structura de baza, fara a lua in calcul aici sabloanele si toate modificarile pe care ele le aduc. Avantajele wordpress sunt clare si care nu pot sa fie neglijabile: un ping automat dupa toate articolele postate de cautare sa le citeasca fara sa fie probleme iar posibilitatea de a pune pluginuri pentru SEO cu care veti putea corecta greselile native din backend si tot asa.

O parte destul de proasta este si ca structura site-ului va premite anumite erori care va vor costa de multe ori in pozitionarea motoarelor de cautare si anume continutul duplicat cu gramada, indexarea foarte rapida ce trebuie controlata, altfel veti risca sa va indexeze si o gramada de pagini inutile si eventual si pagini care vor prezenta riscuri pentru securitate si alte mici probleme.

Continutul duplicat este una din cele mai dureroase probleme. Ganditi-va ca puteti sa puneti un articol nou, si ca wordpress posteaza mai multe locatii diferite: pe pagina postarii, pe paginile de categorie si pe paginile din arhivele lunare. Desigur nu fiecare tema poate afisa toate elementele existente mai sus insa ajunge sa aiba 2-3 ca sa ridice flagurile pentru continutul duplicat si sa curga penalizarile.

Pentru a rezolva problemele continutului duplicat si avem nevoie de mai multe modificari in standarde: va trebui sa cream titluri unice, sa cream descrieri unice pentru fiecare pagina si sa blocam indexarea unor instante in care articolele apar.