Afla mai multe despre chirurgia refractiva si cum te poate ajuta

0
857

Oare ne ingrijim atat cat trebuie pentru a avea ochi sanatosi? Cu siguranta majoritatea dintre noi raspundem cu „nu”. Si de ce nu o facem, ce ne impiedica? Nimic. Probabil suntem prea agitati, prea grabiti, consideram alte lucruri a fi mai importante si le prioritizam in detrimentul celor ce sunt cu adevarat esentiale.

Ochii sunt intermediarii nostri in contactul cu mediul inconjurator. Cu ajutorul acestora reusim sa ne adaptam la diverse conditii si situatii.

In cazul in care vederea noastra sufera de anumite tulburari, intreaga noastra activitate de zi cu zi va avea de asemenea de suferit. Principala consecinta a tulburarilor de vedere este purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.

Ce este chirurgia refractiva, cine poate beneficia de aceasta si cum se realizeaza?

In cazul in care suferim de afectiuni oculare precum miopie, hipermetropie sau astigmatism si purtam ochelari de vedere sau lentile de contact, avem ocazia de a „scapa” de aceste accesorii. Cum? Cu ajutorul chirurgiei refractive, vederea poate fi corectata si putem astfel avea in continuare o viata fara ochelari.

In cadrul clinicii oftalmologice Medoptic putem avea parte de o asemenea interventie care practic ne schimba viata si perceptia fata de tot ce ne inconjoara.

Medoptic dispune de un bloc operator nou si extrem de bine pus la punct, cu echipamente de ultima generatie. In plus, echipa formata din medici specialisti isi pune la bataie toate cunostintele si experienta acumulate de-a lungul timpului pentru ca interventia sa fie de un real succes.

Dar hai sa vedem acum in ce consta practic operatia. In primul rand, trebuie efectuat un consult oftalmologic in cadrul caruia sa fie realizate toate masuratorile si testele necesare.

Interventia are loc in sala de operatie, unde pacientul sta intins pe un pat operator si este acoperit de un camp steril. Este aplicat un retractor pe fiecare ochi pentru a mentine pleoapele deschise.

Dupa pregatirea suprafetei corneene, este aplicat tratamentul laser care dureaza doar cateva secunde – in functie de dioptria ce trebuie corectata. In tot acest timp, pacientul fixeaza cu ochii o lumina rosie. Dupa tratamentul laser, ii sunt aplicate lentile terapeutice pentru a fi purtate timp de 7 zile.

Asadar, operatia in sine nu este una dureroasa, putem doar sa resimtim un disconfort la nivelul ochilor cateva zile dupa aceasta.

Rezultatul? O vedere imbunatatita dupa o luna, iar dupa 3 luni – vederea isi revine la normal.

Mai multe informatii despre chirurgia refractiva regasim pe site-ul oficial al clinicii oftalmologice Medoptic, accesand acest link: http://medoptic.ro/chirurgie-refractiva.

DISCLAIMER: Informatii oferite de personal avizat, dar pentru ca fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutica. Evitati automedicatia!