5 motive pentru a-ti incalzi casa cu o centrala Stropuva

0
1440

Daca locuiesti intr-o zona in care reteaua de gaze lipseste cu desavarsire, ai o casa care dispune si de o curte generoasa, centrala pe lemne reprezinta una dintre putinele optiuni de incalzire cu adevarat rentabile.

Doar ca si in acest sens trebuie sa ai grija sa faci o alegere cat mai corecta, astfel incat sa te poti bucura de toate avantajele pe care ti le poate oferi o centrala pe lemne buna.

Suntem de parere ca o centrala pe lemne Stropouva poate reprezenta una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face atunci cand iti cauti un sistem de incalzire bun.

Drept urmare, pentru a te convinge ca este o varianta pe care trebuie sa o ai numaidecat in vedere, ti-am pregatit 5 motive importante pentru care ar trebui sa iei in calcul instalarea unei centrale pe lemne Stropuva cu ajutorul careia sa iti incalzesti casa in sezonul rece.

Este o centrala economica

De obicei, costurile pentru incalzire nu sunt intocmai foarte mici, iar de aceea ar trebui sa iti propui achizitia unei centrale cat mai economice. Doar astfel poti face economii considerabile in sezonul rece fara a renunta la confortul termic care este atat de important pentru fiecare membru al familiei.

Economiile sunt posibile in urma unui procedeu de ardere inedit, asa cum este arderea tip lumanare. Practic, aceasta este o ardere lenta care foloseste insa intreaga capacitate calorica a lemnului.

Exceleaza la capitolul confort

Nu numai la partea de economii centralele Stropuva se prezinta foarte bine, ci si la capitolul confort.

Sa renunti la centrala pe gaz pentru a folosi o centrala cu combustibil solid poate parea o nebunie. Si poate chiar asa este, atunci cand nu alegi o centrala pe lemne buna.

Totusi, nu este cazul modelelor de la Stropuva. Datorita autonomiei foarte generoase, timpul de ardere al unei singure incarcaturi cu lemn de foc poate fi de pana la 30 de ore.

In tot acest timp nu va mai trebui sa te ocupi de focul din centrala, castigand astfel timp pretios pe care il poti petrece cu cei dragi.

Poate folosi mai multe tipuri de combustibil

Un alt motiv pentru care ar trebui sa iei in calcul achizitia unei centrale pe lemne Stropuva este varietatea mare de tipuri de combustibil ce pot fi folosite pentru alimentare. Practic, nu numai lemnul de foc poate fi ars intr-un cazan Stropuva ci si alte tipuri de combustibil.

La fel de bine poti folosi si brichetele, deseurile de lemn sau chiar carbunii, atata timp cat ai ales un model universal.

Practic, poti opta pentru varianta cea mai avantajoasa pentru tine, ceea ce este un motiv in plus pentru a alege o centrala Stropuva.

Usor de intretinut

Modelele de centrale Stropuva se mai remarca si prin faptul ca sunt foarte usor de intretinut. Nu trebuie decat sa aloci cateva minute o data la doua saptamani pentru a scoate cenusa, iar din cand in cand sa cureti peretii cazanului de posibilele depuneri care ar putea aparea.

De asemenea, iti poti face munca mult mai usoara daca vei folosi doar combustibil de cea mai buna calitate. Mai exact, lemnul de foc folosit ar trebui sa fie cat mai uscat, iar astfel depunerile vor fi la un nivel minim.

Durata de viata indelungata

Achizitia centralei pe lemne ar trebui privita ca pe o investitie pe termen lung. De aceea ar trebui sa alegi o centrala pe lemne care prezinta o durata de viata cat mai indelungata. In cazul Stropuva Romania, modelele comercializate au o durata de viata de peste 25 de ani.

Acestea fiind prezentate, ai 5 motive excelente pentru a opta pentru incalzirea cu combustibil solid!